dilluns, 25 de maig del 2009

dia a dia

Fa uns dies us en parlava.
Mitjans de maig, inspecció mèdica per veure si toca o no perllongar la baixa.Cinc minuts en un despatx i derivació a dos metges diferents.
El primer en un pis de l'eixample, una senyora "estrangera" ja no m'aten correctament.
Como me ha dicho que se llama? em diu cridant.
Un hora llarga d'espera i cinc minuts en la consulta.
Flipo de veure el lloc on m'han enviat, vell i atrotinat.
El segon es un "institut" de reumatologia que ni tant sols per mitjà del google he aconseguit trobar més informació que la seva adreça. Ja veurem que passa, tinc la visita aquest dijous.
Tal i com ha anat tot, imagino que la inseguretat insocial no deu de saber res del meu estat de no salut així que, d'acord amb el protocol que te editat la Generalitat, demano que se'm faciliti el meu historial mèdic.
La resposta ha estat d'allò mes contundent.
"Estimada senyora..........li aconsellem contacti amb el departament de salut........" i firma el email, el Departament de Salut!!! Total que he enviat copia a la Marina Geli, a veure que em diu. De moment m'ha enviat un acús de rebuda...
He fet un primer intent amb el meu Centre d'Atenció Primària i ui! He de demanar hora amb el metge i que ell m'ho faci.
He pensat, mare de déu senyor, el meu metge que ni tant sols sap fer funcionar l'ordinador que li acaben de posar al despatx!!
Per cert us faig saber que qualsevol gestió a futur que tingeu de fer amb la inseguretat insocial, només us serviran els darrers sis mesos de la vostra historia clínica. La resta no serveix per res. Bé no?
Avui he vist a TV3 una senyora que el metge especialista neuròleg li va "receptar" una cadira de rodes eléctrica ja que el seu marit té una greu malaltia que li impedeix moure's i els funcionaris de salut li han denegat. Porta tres anys intentant resoldre-ho.
Jo és que sóc una pobra ignorant eh, però em pregunto, com és possible que un simple funcionari mani més que un metge? No ho entenc, ho sento però no ho entenc.

A banda de tot això, el divendres passat vaig tenir judici per veure com acaba el tema del pis i si podré quedar-me'l o no. I dic vaig per que un cop pasades les 10 del mati, hora de la citació, i en veure que la part contraria no compareixia, la meva advocada va reclamar iniciar el procediment. Oh sorpresa! Si resulta que els funcionaris del jutjat no havien convocat a la part contraria! Un hora perduda per res, quan aquesta hora s'hauria pogut aprofitar per resoldre un altre judici... Però si no tenen altre feina que fer que convocar judicis, per favor!
Sort que tinc una molt bona procuradora que els va posar "a to" i va aconseguir nou judici pel proper dia sis de juny, si no ens hauria tocat a l'Octubre!!
Enteneu ara com va el país i que estigui tant emprenyada?
Ara podríem afegir allò que diu "poca feina, mal feta i ben pagada!".
I es que tot això cansa i esgota, clar que poder el que volen es precisament això, que deixis de donar la tabarra i anar passant dies, mesos, fins que tot es perd en l'oblit, fins que t'esgoten i ja no pots més.
Peró a fe de déu que com no tinc altra feina a fer, malgrat el meu estat de salut i que ara a l'estiu és molt mala època per mi, no els penso deixar un moment de treva.
I ara em pregunto, he d'anar a votar per les eleccions europees si tinc el meu país tant i tant malament?

7 comentaris:

  1. Realment, Menta... se'm fa difícil entendre com es pot concentrar tanta mala sort en una persona sola. Espero que et comencin a sortir les coses bé aviat, i a veure si encadenes una bona ratxa, que ja tocaria, no? Pensa que si has de rebre tantes coses bones com n'has rebut de dolentes, et pot esperar una època fantàstica!!

    ResponElimina
  2. Estimada Menta: per un judici no hi he passat mai però sí pel CRAM.
    La primera vegada em va dir que era molt jove i que cap a la feina! Li vaig dir que ho provaria però que tenia els matins molt dolents i llavors un insomni crónic que em mantenia i em manté desperta bona part de la nit. La resposta va ser: llevi's a les sis (encara no m'he ficat al llit) i vagi a nedar per exemple. La meva resposta, quan m'emprenyo, se m'esmola la llengua:
    - Li faré cas, lo mal serà a l'hivern perquè pel canal no baixa aigua.
    Vaig tornar a treballar i vaig durar un parell de mesos. Després vaig tornar-hi a passar i la cosa ja va canviar.
    A aquestos carallots de les bates blanques (que consti que a la medicina pública hi ha professionals excel·lents) ens hauríem d'acostumar a posar-los al seu lloc, al cap i a la fi cobren dels nostres impostos.
    Pel que fa a les llumeneres eficients que et cagues dels jutjats , fot-los una demanda o reclama que et compensin per la seva mala praxis, el temps és or, diuen. O millor, escriu una carta al diari i posa'ls en evidència. A mi em va funcionar una vegada que no podia donar-me de baixa en una companyia de telefonia. Darrera meu en van aparéixer unes quantes més i va ser oli en un llum (segur que hi ha més gent que els hi ha passat el mateix i igual s'animen). Van desaparéixer de la meva vida i mai que tornin.
    Ànim i endavant! Tot anirà bé.
    Una abraçada ben forta.

    ResponElimina
  3. Jo per primer cop no penso anar a votar.

    ResponElimina
  4. En canvi jo penso que sí mil vegades perquè crec en la democràcia i que poso el meu granet d'arena... ja sé que costa escollir, però no vull deixar que d'altres decideixin per mi MAI! (els meus pares i avis no podien anar a votar i els era molt trist)

    ResponElimina
  5. Mª Mercè
    i jo puc dir-te, si tot es un desgavell.
    La meitat dels funcionaris d'aquet "pais", els fotria jo a pico i pala a veure quin bo els hi dona...
    No els hi deixis pasar ni una, de tan ten tant s'els hi te que cantar la canya, que si no es pujant a la jepa, no els pagem entre tots, donça que façin la seva feina ben feta que molts no tenim ni aixo.
    Ja veuras com ten sortiras, no en tinc cap dubte, aixo si et farant fer mes voltes que un ventilador, pro tu dura, que coi.
    I jo per primera vegad no ire a votar, qui vulgui el meu vot primer s'el tindria que guanyar.

    molts de petons i abraçadas, moltas moltas, moltas...

    ResponElimina
  6. Mira, avui eren les eleccions i no he anat a votar. Els parlamentaris europeus per l'estat espanyol s'han duplicat el sou. Això sí que ho saben fer depressa. Ja sé que és demagògia, però que els bombin. Espero que el nou judici t'anés bé, Menta.

    ResponElimina
  7. Ah, i disculpa per comentar-te tan tard, però he estat unes setmanes sense internet. Les companyies telefòniques també deixa-les anar...

    ResponElimina

sigueu respectuosos,gràcies.

Prova de seguretat

 Estic tenint problemes per a recuperar els meus escrits. Vaig intentant-ho Disculpeu